Den perfekta huden är få förunnad, och för den som istället drabbas av ärr och bristningar kan det medföra dåligt självförtroende. Idag finns det en uppsjö av kliniker som behandlar bristningar och ärr. Men hur seriösa är dessa kliniker? Och hur ska man gå tillväga för att navigera bland alla alternativ?

Skönhetsindustrin är en av de snabbast växande branscherna. Ett problem är att branschen i stort sett är helt oreglerad. Det är tillåtet för vem som helst att spruta in nervgift och fillers utan medicinsk utbildning. Därmed finns det kliniker som utför behandlingar trots att personalen saknar både erfarenhet och rätt utbildning. Undvik dem och välj istället en auktoriserad klinik som erbjuder professionell hjälp.

Ett tips är att jämföra flera kliniker innan du bokar tid. Kolla upp recensioner och kundomdömen samt om personalen är behörig. Detta kan du smidigt göra via internet. Det är också en god idé att ringa upp och ställa de frågor du har innan du bestämmer dig för att gå vidare med kliniken.

Även bland de seriösa aktörerna gäller det att välja en klinik som kan erbjuda rätt behandling för just dig. Därför är konsultationen ett viktigt första steg. Om du ska behandla ett ärr måste behandlingen anpassas efter just ditt ärr. Ärr skiljer sig åt i djup, storlek och form. Det gäller att applicera rätt metod på rätt ärr för att få bästa resultat. Några av de behandlingar som finns är laser, fillers och kemisk peeling.

En klinik värd att ta en närmare titt på är Shamá Clinic i Stockholm. Shamá Clinic har utvecklat metoderna Shamá Stretchmark Treatment och Shamá Method i syfte att effektivt och skonsamt behandla bristningar respektive ärr. Behandlingarna har visat sig ge goda resultat och erkänts av Nobel Forum, Karolinska Institutet och internationella plastikkirurgiska kongressen (IPRAS).